NN Marathon Rotterdam 39e editie

Gepubliceerd op 8 april 2019 18:58

Op 7 april stond de 39 editie gepland van de Marathon van Rotterdam ik had me reeds al enkele maanden van te voren ingeschreven. Ik paste mijn trainingsschema een beetje aan en de laatste weken voor de marathon liep ik +/- 50km per week verdeeld over 3 a 4 trainingen en uiteraard met enkele duurlopen en trails variërend van 25km tot 35km. Helaas gedurende deze tijd een lichte blessure opgelopen.

Zaterdagmiddag omstreeks 13:00 vertrokken richting Rotterdam en ja in mijn hoofd nog last van mijn enkel. Eenmaal bij het hotel aangekomen ingecheckt zijn we naar het centrum gegaan om bij het Marathon Sport Expo het startnummer op te halen. Man man man wat was het druk! Yes startnummer gescoord 9898!

Na een slechte nachtrust om 02:00 uur, 04:00 uur en 06:00 uur wakker stond ik zondagochtend om 7:00 uur al onder de douche. Om 7:30 zaten we aan het ontbijt om vervolgens naar het centrum te gaan met de bus. Nou daar stonden we dan met +/- een 20tal lopers bij de bushalte. Bleek de bus natuurlijk zondagdienst te hebben en zou deze pas komen om 09:20 uur. Na drie kwartier wachten komt eindelijk de bus! Iedereen blij. Wat schets onze grote verbazing is de bus vol en de buschauffeur rijdt gewoon door! Alle runners in rep en roer. Mensen beginnen spontaan te liften en auto’s aan te houden. Uiteindelijk hebben zijn we vlug onze eigen auto gehaald en zijn we met een vreemd stel dat ook richting centrum moest naar het centrum gereden.

Eenmaal bij het centrum aangekomen 09:55 ben ik vlug uitgestapt en heb ik me gehaast naar de Erasmusbrug inmiddels was het 10:10 en waren de eerste lopers al vertrokken. Mijn startwave was 4 en deze zou starten om 10:20 ik was dus net optijd! Ik moet zeggen ben niet snel onder de indruk maar de start was toch wel fantastisch, helikopters in de lucht duizenden mensen over de Erasmusbrug het zonnetje erbij.    

Omdat ik achter in start wave 4 zat heb ik de eerste km’s redelijk wat mensen kunnen passeren om zo te proberen om op mijn eigen snelheid uit te komen echter door de gigantische drukte was dit nauwelijks mogelijk en heb ik het tempo naar een km of 12 pas kunnen opvoeren. Alles liep voorspoedig totdat ik op een km of 26 last begon te krijgen van mijn blessure hierdoor de snelheid wat moeten aanpassen. Tot aan het kralingse bos liep alles vlekkeloos ik voelde alleen wat lichte kramp opzetten en ik dacht neem mijn zouttabletten. Helaas kwam ik erachter dat ik deze vergeten was door het gedoe in de ochtend dan maar zonder. Uiteindelijk is het met de kramp goed gekomen kwam de finish in zicht. Met een finish tijd van 04:14 denk ik wel ondanks wat gedoe dat ik mag spreken over een goede tijd.

Rotterdam See You Next Year?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.